Έπειτα από διαρκείς και ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Τήνου, το σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών έλαβε τέλος. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τους κατοίκους, προέβλεπε την τοποθέτηση ΑΠΕ σε περιοχές με ιδιαίτερο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Μία κίνηση η οποία θα υποβάθμιζε την ομορφιά της περιοχής με σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τον τουρισμό, όσο και για τη διατήρηση του μοναδικού κυκλαδίτικου τοπίου.

Οι 15 ανεμογεννήτριες που επρόκειτο να εγκατασταθούν στα όρια των οικισμών Καρδιανή και Υστέρνια, όπως φαίνεται θα παραμείνουν στα σχέδια.

Τήνος

Από περιβαλλοντικής άποψης το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ως γνωστόν οι ΑΠΕ κάνουν καλό στο περιβάλλον, καθώς εκμεταλλεύονται πηγές ενέργειας οι οποίες υπάρχουν στη φύση ταυτόχρονα όμως, σε περιπτώσεις όπως αυτή του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού, η υιοθέτηση τέτοιων τεχνολογιών, στην παρούσα τους κατάσταση, ενδέχεται να αποβούν καταστροφικές ως προς τη διατήρηση του φυσικού κάλους.