Περίπου ένα μήνα μετά τις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, η περιοχή βρίσκεται σε συνθήκες αποκατάστασης. Θυμίζουμε ότι την 8η κι 9η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Θάλεια” διάφορες περιοχές της Εύβοιας επλήγησαν προκαλώντας μεταξύ άλλων την απώλεια 8 ανθρώπων. Οι δήμοι Χαλκιδέων και Μεσσαπίων και συγκεκριμένα οι περιοχές Πολιτικά, Αμφιθέα, Αφράτι, Μπούρτζι, Λευκαντί και Ψαχνά είχαν τις περισσότερες συνέπειες. Οι ποταμοί Μεσσάπιος και Λήλα υπερχείλισαν. Καταγράφηκαν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες. Διάφορα υλικά που παρασύρθηκαν από την πλημμύρα, ξεβράστηκαν στο Δήλεσι.
Περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ η συνολική υποστήριξη του κράτους, ενώ ως την 11η Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις ώστε να λάβουν αποζημιώσεις. Το 112 ως γνωστόν δε λειτούργησε προκαλώντας πονοκεφάλους στην πολιτική προστασία η οποία τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν “πηγμένη” λόγω του Κορωνοΐού.
Όπως πάντα, σε περιπτώσεις φονικών συνεπειών λόγω φυσικών καταστροφών, η αρμόδια εισαγγελία διέταξε έρευνα σε βαθμό κακουργήματος.