Προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε ένα σημαντικό έργο αστικής παρέμβασης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το έργο με τίτλο “ο Μεγάλος περίπατος” φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το σύνολο της περιοχής.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μίας διαδρομής, μήκους 6,8km με την οποία ο περιπατητής θα μπορεί να σεργιανίσει εκτός των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, τις οδούς Β. Όλγας, Β. Αμαλίας, Ηρώδου Αττικού, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Ερμού. Η διαδρομή περιλαμβάνει ακόμη τη σύνδεση των ανωτέρω με την περιοχή της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου. Μεταγενέστερα προβλέπεται η σύνδεση του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος.

Οι συνολικές αστικές παρεμβάσεις, εκτιμάται ότι θα αποδώσουν περί τα 50.000 τμ δημοσίου χώρου, ενώ η αστική παρέμβαση, εκτός από σχετικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας, περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις λωρίδων κυκλοφορίας, δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων κα.

Μεγάλος περίπατος: Εικόνες από τη μακέτα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, η υλοποίησή του θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια ενώ οι πόροι θα αναζητηθούν από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πράσινο Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.