Δε μπορούμε να πούμε ψέμματα, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στη Λιβύη ως αυτόπτες μάρτυρες ώστε να πάρουμε κι εμείς με τη σειρά μας το μέρος του ενός ή του άλλου. Δεν έχουμε στείλει ειδικούς ανταποκριτές, εξάλλου δεν είμαστε δημοσιογράφοι ώστε να είμαστε υποχεωμένοι να το κάνουμε. Δεν μας αρέσει η προπαγάνδα και σίγουρα δεν ξέρουμε τι θέλει, τι προτιμάει ο κόσμος στη Λιβύη.

Ξέρουμε πολύ καλά πως σύμφωνα με τα ελληνικά μίντια και διάφορα blogs, υπάρχουν δύο κύριες κατευθύνσεις. Η μία αφορά στον “νόμιμα εκλεγμένο” αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ κι η άλλη στον φιλόρωσο που δείχνει να εκτιμάει τους Έλληνες και βρίσκεται ενάντια και στις συμφωνίες που επαναφέρουν τα γνωστά Τουρκικά παζάρια περί υφαλοκρηπίδας.

Ξαναλέμε, δεν ζούμε στη Λιβύη αν και πολύ θα θέλαμε να ζήσουμε μια εβδομάδα, να ρωτήσουμε όποιον μπορούμε, να αισθανθούμε και να μπορέσουμε να βγάλουμε σαφές συμπέρασμα

Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση ξέρουμε ότι μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο θέμα δεν του έχει βγει του Μητσοτάκη η επιλογή του αφού ο “φιλόρωσος” χάνει έδαφος, χωρίς να γνωρίζουμε γενικά τι συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν.

Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε ούτε εναντίον ούτε υπέρ του Μητσοτάκη ή οποιουδήποτε άλλου θα διατυπώσει μια οποιαδήποτε γνώμη σε σχέση με το Λιβυκό.

Κι αυτά τα αναφέρουμε ώστε να μη θεωρηθεί ότι όταν διαβάζουμε οτιδήποτε στο διαδίκτυο, ότι τρώμε σανό.

Geografos.gr