Σύμφωνα με έγκριτες πηγές του Geografos.gr, έχουν σημειωθεί κρούσματα αδιαφάνειας σε ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.
Φαίνεται πως υπάρχει αμεροληψία επιστημόνων με σκοπό να διατηρήσουν μικροεπιστημονικά συμφέροντα, τα οποία τα βλέπουν στην Ευρώπη και γελούν.

Το γενικά σοβαρό Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που έχει πάνω από 173 χρόνια ιστορίας, σε τουλάχιστον δύο διαδικασίες δείχνει ότι στις προκηρύξεις θέσεων μειώνει το κύρος σοβαρών ανθρώπων με διδακτορικά και διεθνείς δημοσιεύσεις, προς όφελος νέων ανθρώπων με απλά μεταπτυχιακά.

Ως Γεωγράφος.gr επειδή εμπιστευόμαστε ιδιαιτέρως την πηγή, έχουμε να δηλώσουμε πως μόνο ντροπή μπορεί να χαρακτηρίζει τέτοιες ενέργειες. Σε αντίθεση, με την πρακτική που ακολουθείται η οποία “αναγκάζει” να δημοσιεύουν ψέμματα εναντίον σοβαρών επιστημόνων, δεν θα δημοσιεύσουμε οποιοδήποτε όνομα κι επίθετο.

Απλώς υπάρχει μορφωμένος κόσμος που τους βλέπει και τους αναγκάζει, αν και οι ίδιοι δεν το επιθυμούν, να αμφιβάλλουν για το κύρος ενός ιδρύματος που υπήρχε πριν γεννηθούν και που σε καμμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να γελοιοποιείται για οποιοδήποτε μικροσυμφέρον.

Με τιμή,
Geografos.gr