Ο Σάρατζ, πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Λιβύης παραιτείται. Αν και πρόσφατα κατάφερε την αναχαίτιση των δυνάμεων του Χαφτάρ μακρυά από την Τρίπολη, εντούτοις είναι πολλές οι κριτικές που δέχεται από διαδηλωτές στη Δυτική Λιβύη. Μέσω της παραίτησής του εκτιμάται ότι το αρνητικό κλίμα θα αποφορτιστεί, κι ότι ενδεχομένως ανοίξει ο δρόμος προς μία ομοσπονδιακή κυβέρνηση της οποίας μέλη θα είναι όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές.
Σε κάθε περίπτωση όπως φαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος αυτήν την περίοδο προκαλεί τριγμούς και στις δύο πλευρές, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τις διαδηλώσεις που κατάφεραν να ανατρέψουν και τις δύο πολιτικές ηγεσίες τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Λιβύη. Ο κόσμος δείχνει να επιθυμεί ευημερία και πέρας των εχθροπραξιών.
Σε ό,τι αφορά τα γεωπολιτικά συμφέροντα της περιοχής, όπως τα περί ΑΟΖ, ανεξάρτητα από διάφορες φήμες ή ισχυρισμούς που φέρονται να επικαλούνται κινήσεις στρατηγικής, μία παραίτηση είναι πάντοτε παραίτηση, και στην περίπτωση αυτή φαίνεται να “ισορροπούν” οι εντυπώσεις έπειτα κι από την παραίτηση της κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης η οποία είχε προκύψει έπειτα από διαδηλώσεις στη Βεγγάζη.