Σε δύο περίπου εβδομάδες (απο τις 18 Μαίου κι έπειτα), ξεκινούν 12 προγράμματα αναρτήσεων της Ελληνικό κτηματολόγιο καθώς και ακόμη 2 προγράμματα προανάρτησης. Σύμφωνα με τη διαδικασία, περίπου ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες θα κληθούν να ελέγξουν την ορθότητα των δηλώσεων των ακινήτων τους που χωροθετούνται στις περιοχές της Λαμίας, της Λειβαδειάς, της Άρτας, της Λευκάδας, της Πρέβεζας, του Δήμου Αθηναίων, της Ελασσόνας, των Τεμπών του Τυρνάβου, του δήμου Δίου, του δήμου Ακράτας Κάτω Αχαίας, του δήμου Σχηματαρίου, της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας καθώς και των δήμων Σίνδου, Χαλάστρας, Αγίου Αθανασίου και Αμαλλιάδας Ηλείας.

Ελληνικό Κτηματολόγιο

Αν και συνήθως η συμμετοχή των ιδιοκτητών στις διαδικασίες ανάρτησης δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη, παρ’όλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ένας έλεγχος είναι χρήσιμος ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των περιουσιακών στοιχείων αλλά και η επίλυση οποιασδήποτε μορφής πιθανών διενέξεων μπορεί να προκύψουν.

Οι αναρτήσεις θα διαρκέσουν δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις μήνες για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Αθηνάιων οι διαδικασίες ξεκινούν από την 1η Ιουνίου.