Δύο σημαντικές αναπλάσεις σε Βελεστίνο και Καλαμάτα προχωράνε εντός του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών ξεκίνησε η δημοπράτηση για την ανάπλαση του πεζόδρομου του Βελεστίνου. Οι παρεμβάσεις θα εφαρμοστούν σε έκταση 4.000 τμ και αφορούν σε δαπεδοστρώσεις, τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων, δενδροφυτεύσεις και εγκατάσταση δικτύου άρδευσης, φωτισμού, καθώς και τοποθετήσεις ειδικών κρυστάλλων στον αρχαιολογικό χώρο.

Στην Καλαμάτα δε, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής, πολλές όμως είναι οι φωνές που αντιδρούν στη συγκεκριμένη ανάπλαση κυρίως λόγω του πολύ υψηλού κόστους, του “πρόχειρου” όπως χαρακτηρίζεται σχεδιασμού καθώς και της μη ανάδειξης αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής.

Μια διαφορετική ανάπλαση πραγματοποιήθηκε στο Μποτώκο της τοπικής κοινότητας Αμπελακίου Αμφιλοχίας, βασισμένη σε εθελοντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου “Το Κάστρο”. Οι δράσεις των μελών του εν λόγω συλλόγου ανέδειξαν το πηγάδι που βρίσκεται στην περιοχή Άμπλα. Παρόμοιες δραστηριότητες, έχουν προγραμματιστεί για μία παλαιά βρύση, στους Αμοργιανούς καθώς και για ένα ακόμη πηγάδι στις Λεύκες.