Αναζητήσαμε τις τιμές των καταλυμμάτων σε πέντε δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα σε δύο διεθνείς πλατφόρμες. Ψάξαμε διαμονή για ένα ζευγάρι για 4 νύχτες. Έστω ότι οι επισκέπτες φτάνουν στον προορισμό την Μεγάλη Παρασκευή κι αναχωρούν την Τρίτη του Πάσχα. Και το κάναμε όλο αυτό 1 εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Παρασκευή. Τι βρήκαμε:

Κέρκυρα:

Στην πλατφόρμα Α:
Στις 11 Απριλίου οι τιμές για ένα ζευγάρι κυμαίνονταν από 100 ευρώ σε Studio και ανέβαιναν. Τα καταλύμματα που είχαν πρόσθετες υπηρεσίες όπως π.χ. πρωινό ξεκινούσαν τις τιμές από τα 200 ευρώ. Ενώ μέσα στην πόλη της Κέρκυρας οι τιμές δεν διαφοροποιούνται σημαντικά και ξεκινούν από τα 200 ευρώ σε απλή διαμονή.

Διαθέσιμα ξενοδοχεία 3 αστέρων με πρωινό, στην Κέρκυρα, μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Παρασκευή, ξεκινούν από 500 ευρώ για ένα ζευγάρι στην εν λόγω πλατφόρμα.

Στην πλατφόρμα Β:
Ενδεικτικές τιμές με πρωινό στα 188 ευρώ ενώ υπάρχουν πολύ οικονομικότερες προσφορές ακόμη και στα 50 και 100 ευρώ!

Τρίπολη:

Για διαθέσιμα καταλύμματα που δηλώνουν ότι παρέχουν πρωινό, υπάρχουν διαθέσιμα μόνο έξω από την Τρίπολη με τις τιμές να ξεκινούν από 348 ευρώ.

Πλατφόρμα Α:Στην Τρίπολη το 92% των καταλυμμάτων φαίνονται στις 11 Απριλίου να είναι Reserve. Μοιραία οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες στην εν λόγω πλατφόρμα και ξεκινούν από 360 ευρώ για ένα ζευγάρι, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τύπου apartments.

Πλατφορμα Β: Σαφώς οικονομικότερα είναι και στην Τρίπολη όπου υπάρχουν σουίτες οι οποίες στα 145 ευρώ, ενώ βρήκαμε διαθέσιμες και οικονομικότερες επιλογές, στα 70 ευρώ.

Τύρναβος.

Πλατφόρμα Α: Στον Τύρναβο τα καταλύμματα είναι όλα κλεισμένα, υπάρχουν μόνο επιλογές έξω από τον Τύρναβο οι οποίες ξεκινούν από τα 220 ευρώ.
Πλατφόρμα Β: Υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά καταλύμματα στα 70 ευρώ, και οικονομικότερα, τα οποία βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Τύρναβο.

Αλεξανδρούπολη

Πλατφόρμα Α: Στην Αλεξανδρούπολη οι τιμές για ένα ζευγάρι ξεκινούν από 250 ευρώ, ενώ αν θέλετε και πρωινό ξεκινάμε από ξενοδοχεία 2 αστέρων και τα 360 ευρώ.
Πλατφόρμα Β: Υπήρχαν διαθέσιμες πάρα πολλές προσφορές με τιμές στα 70 ευρώ κι οικονομικότερες ακόμη.

Καστοριά

Πλατφόρμα Α: Τέλος στην Καστοριά, οι τιμές ξεκινούν από τα 210 ευρώ και φτάνουν, ενώ για όσους έχουν το θράσος (!) να θέλουν και πρωινό τα διαθέσιμα καταλύμματα ξεκινούν με τιμές από 340 ευρώ σε ξενοδοχεία 3 αστέρων.
Πλατφόρμα Β: Στην πλατφόρμα Β φαίνεται ότι με 100 – 120 ευρώ μπορείς να βρεις αξιοπρεπέσταση διαμονή σε πολύ όμορφα διαμορφωμένους χώρους.

«Ακραιότητες»

Από περιέργεια είδαμε και τις πιο ακριβές τιμές. Υπάρχουν επιλογές στην Κέρκυρα όπου, για 4 νύχτες, ζητούνται ποσά άνω των 5000 ευρώ (!) στοχεύοντας προφανώς σε ειδικό κοινό.

Συμπέρασμα:


Ακόμη και στο διαδίκτυο υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές. Μια προσεκτική αναζήτηση μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να βρει πολύ καλές προσφορές, επιτρέποντάς του να αποδράσει για λίγες μέρες εκτός των τυπικών περιοχών στις οποίες μένει κι εργάζεται όλο τον χρόνο. Προφανέστατα πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος μεταφοράς, και τα λοιπά έξοδα τα οποία, εκτός των άλλων, περιλαμβάνουν και το παραδοσιακό Πασχαλινό Τραπέζι.